Zadnji teden v marcu je naš Andraž praznoval 3 rojstni dan. In ker živimo na deželi z ogromnim vrtom in je na zabavo povabil dosti prijateljev smo dobili idejo, da ga presenetimo in mu podarimo avto na akumulator in s tem popestrimo zabavo ob rojstnem dnevu.

Po nekaj urah brskanja na spletu smo ugotovili, da je ponudba prevelika in cenovni razpon ogromen in da potrebujemo strokovno pomoč. Poklicali smo nekaj prodajalcev. Eni OK, drugi malce manj. Pri spletnem trgovcu Bimbo.si smo prejeli kar nekaj namigov in strokovnih nasvetov. Ti so nam pomagali pri odločitvi, ki jo ne obžalujemo. Pa naj vam kar povem celo zgodbo…

Naša prva ideja je bila avto na akumulator

Saj veste, otroci se zgledujejo po starših in tudi naš Andraž si je potihem itak že želel avto. Vsakič ko smo se kam peljali je spraševal kdaj bo on lahko vozil svoj avto. Malce še zrasti in boš je bil običajno odgovor.

Tako smo z ženo najprej gledala avto na akumulator kjer je izbira res ogromna. Praktično skoraj od Cliota do Ferrarija. Cene pa od dobrih 200 € do 600 €, za blagovno znamko Peg Perego pa tudi do 1.000+ €. Smo pa poleg avtov videli, da si človek lahko omisli že praktično ves vozni park ali pa celo delovne stroje. Od avtov, motorjev, kamionov pa vse tja do traktorjev in bagrov, samo še letal za otroke praktično še nimajo (počakajmo še malce in morda pride tudi to).

Zato sem poklical med drugim spletno trgovino Bimbo.si, kjer mi je gospod razložil na kaj naj bom pozoren pri izbiri in kakšne so razlike med avti. Da naj bomo pozorni predvsem na velikost in moč motorjev, saj to dvoje pomeni občutno razliko pri uporabi.

Ko sem mu razložil naše želje in kakšen teren imamo okoli hiše mi je takoj predlagal da namesto avta razmislimo o traktorju, še posebej o najbolj prodajanem traktorju JD Ground Force blagovne znamke Peg Perego. Da je za naš primer odlična izbira, ker je dovolj močan, trpežen in omogoča zaradi oblike in prikolice mnogo načinov za igranje v daljšem časovnem obdobju.

Upoštevali smo njegov nasvet in kupili predlagani otroški traktor in ni nam žal!

Otroški traktor JD Ground Force

Traktor na akumulator = nepozaben rojstni dan.

Naš traktor na akumulator je na dom naslov (seveda smo ga vzeli pri njih) prišel nekaj dni po naročilu. Da smo ga sestavili smo potrebovali še kakšno urico, a ob upoštevanju navodil ni bilo pretežko. Potem smo ga še napolnili in skrit v garaži je čakal dan praznovanja.

Ko se rojstni dan razživel smo ga ”neopazno” postavili v središče dogajanja. Noro so se mu zasvetile oči, ko ga je videl. Že to je bilo skoraj vredno presenečenja, a zabava se je nato šele razživela. Najprej smo ga sicer malce lovili po vrtu (na srečo je velik), a v pomoč je bilo, da je bila druga hitrost na otroškem traktorju blokirana in je dovolj počasen, da mu lahko brez težav slediš.

Traktor sicer takoj razvije vso moč, katera ni majhna, in tudi ustavi malce sunkovito. Na začetku je to precej moteče in zna biti nevarno, če bi ga neuk otrok pognal na premajhnem prostoru, zato smo mu ves čas sledili. A potem je skupaj z otroci ugotovil, da lahko na prikolici prevaža svoje igrače in potem so nalagali vse kar so našli na vrtu na prikolico in na drugi strani zlagali spet dol.

Praktično je bil Traktor JD Ground force kar osrednja zvezda našega rojstnega dne. Še za torto smo morali otroke večkrat klicati, da jo pridejo pojest, saj nikakor niso vsi prišli na vrsto, da bi se vozili toliko, da bi se ga naveličali.

Zabava z njim pa se ja žal končala, ko mu je zmanjkalo energije. Ni bilo ravno takoj, a vsekakor premalo za celotno zabavo. Res pa je tudi, da so se vsi otroci praktično ves čas ukvarjali z njim. Ne vsi otroci ves čas, a dejansko je bil traktor na akumulator ves čas v pogonu in niti ni čudno, da je omagal.

Bomo videli kako se bo obnesel v naslednjih tednih in potem morda razmislim o nakupu dodatne baterije. Če pa sodim po nekaj dneh uporabe, ko ga je uporabljal samo Andraž, to najbrž niti ne bo potrebno. Če pa bi imeli bolj razgiban teren pa bi skoraj zagotovo rabil še en akumulator.

Pa še nekaj o tem kaj nas je prepričalo, da smo se odločili za Peg Perego traktor

Kot sem že dejal nas je za to izbiro prepričal prodajalec, katerega smo povprašali za nasvet na Bimbo.si. Razlogi, ki so nam dali misliti so bili naslednji:

  • Velika moč, ki je pri tem modelu 330W, kar je odlično razmerje med ceno in močjo ter dejstvom, da poleg traktorja dobimo še prikolico.
  • Možna večja obremenitev, vse tja do 50 kg (40+10 kg), kar je več kot pri konkurenci
  • Velika hitrost – do 7,3 km/h.
  • Možnost, da mu naknadno dogradimo tudi prednji nakladač in ga tako dopolnimo in ga naredimo še bolj aktualnega za igro.
  • Peg Perego igrače, tudi Peg Perego traktor ima običajno zelo dolgo življenjsko dobo. Tudi če se kaj zgodi po več letih uporabe je pri Peg Peregu možno dobiti rezervne dele bistveno dlje kot pri konkurenci. Povedal nam je, da so dobavili dele tudi za avto s starostjo nad 10 let.

Ni nam žal, da smo se odločili za ta traktor. Plastika je kvalitetna, deluje dobro, ima tudi radio in možnost predvajanja glasbe. Upamo pa, da bo res tako, kot nem je bilo povedano in bo lahko v uporabi več let.