Kategorije

Otroški vozički vodilnih blagovnih znamk

Pride trenutek ko se soočite s temo »izbira otroškega vozička«. Takrat se vsi bodoči novi starši znajdejo v morju znamk, modelov, oblik  itd… Nekateri bodoči starši vedo od vsega začetka kaj hočejo, drugi se pri takih odločitvah počutijo nemočni, tretji so pod stresom, četrti se lotijo izbire otroškega vozička kot pisanja diplomske naloge. Bistvo in glavno pravilo pri nakupu vozička je natančno razumeti kakšne so potrebe družine, tako da bo izbran voziček pokril vse potrebe ne, da bi pri tem tvegali, da bi ga sčasoma morali zamenjati ali pa nenehno dodajati dodatke k samemu vozičku. Pripravili smo vodnik za nakup otroškega vozička in priporočila na kaj morate še posebej paziti pri nakupu.

Prilagodite voziček vašim potrebam!

Voziček, ki ga kupujete mora biti primeren za starše kot tudi za otroka, zato je najboljše da se odločite takega, ki je enostaven za uporabo in udoben za otroka.

Upoštevajte da boste voziček uporabljali približno do 3 leta starosti otroka. Hkrati pa vam svetujemo da se izogibate hitrim nakupom vozička in posledično ne kupite zelo drag voziček, ki na koncu ne more skozi manjše odprtine (vrata, dvigala). S takim hitrim nakupom na koncu dobimo neuporaben, nefunkcionalen in drag voziček, ki je sicer estetsko lep, a je  bil kupljen le na osnovi trenutnih trendov ali mode.

Ko kupujete voziček bodite pozorni tudi na vaš življenjski slog. Odgovorite si na vprašanja kot so:

  • Ali radi preživite veliko časa zunaj?
  • Ali živite v majhnem stanovanju z malo prostora?
  • Ali radi potujete?
  • Uporabljate mogoče javni prevoz?
  • Ste športno aktivni?
  • Ali se voziček lahko zloži in se tako prilega prtljažniku vašega avtomobila?

Ko si odgovorite na zgornja vprašanja boste korak bližje vašemu idealnemu odgovoru

Za lažje razumevanje preverimo nekaj pojmov pri otroških vozičkih:

DUO otroški vozički 2v1

Duo otroški voziček je kombiniran voziček, ki je sestavljen iz osnovnega ogrodja – okvira, na katerega starši lahko namestijo košaro ali pa športni del vozička. Voziček je primeren od rojstva do cca 3 let.

TRIO otroški vozički 3v1

Trio otroški voziček je obsežnejši kot duo, saj poleg osnovnega ogrodja, košare in športnega dela vozička vsebuje tudi avtosedež, ki se ga lahko uporabljate nekje do približno 1 leta otrokovega starosti in se ga lahko pritrdi direktno na ogrodje vozička. Taki otroški vozički so izredno praktični in cenovno ugodni v primerjavi z ločenim nakupom posameznih kosov opreme. Večnamenski vozički so tudi primerni do cca 3 leta starosti otroka. Standardna obremenitev vozičkov je 15kg, vendar ima vse več vozičkov nosilnost do 22 kg na sedež, kot npr Baby Jogger

Košara in avtosedež

Košara je dodatek, lahko bi ji rekli tudi mini posteljica,  ki se uporablja do približno 6 meseca starosti otroka. Košara se namesti na konstrukcijo vozička. Košara je uporabna tudi doma, saj se lahko uporablja kot prenosna zibelka, kjer otrok lahko spi.

Avtosedež se prav tako lahko namesti na ogrodje, odobren pa je tudi za prevoz otroka v avtu.

Oba izdelka se lahko zaradi udobnega ročaja nosita tudi ročno.

Lahek voziček – mnogi mu rečejo kar marela

Za razliko od DUO in TRIO kompletov otroškega vozička je voziček marela tak, ki ne omogoča uporabe košare ali avtosedeža. Običajno je zelo priročen in lahek, zlahka se zloži in zavzame malo prostora.  Največkrat je primeren za otroke od cca 6 meseca dalje, torej za otroke, ki že lahko sami sedijo.  Med lahkimi vozički najdete mestne vozičke npr Inglesina Sketch, Quid ali Cam Compas za potepanje po mestu. V kolikor pa živite izven mesta imamo za vas tudi terenske vozičke kot Inglesina Maior.

Otroški vozički za dvojčke

Za starše, ki pričakujejo dvojčke ali potrebujejo voziček za otroke z majhno starostno razliko. V takih primerih je mogoče na konstrukcijo vozička namestiti 2 športna sedeža v vrsti ali drug ob drugem. Vozički za dvojčke omogočajo tudi namestitev košare in avtosedeža, tako da lahko dobite celoten modularni set od rojstva dalje. Npr. Peg Perego Book fot Two oz. Inglesina Twin sketch.

Tu imate na voljo dva različna sistema – sedež ob sedežu ali sedež za sedežem. Prvi otroški voziček za dvojčke je širši in imata otroka enake pogoje, drugi je ožji in daljši, a je nadzor nad otroci težji.

Na kaj morate še paziti pri izbiri otroškega vozička?

Vrste ogrodja

V prodaji so ogrodja iz jekla, aluminija in lesa.

Jekleno ogrodje je odporno, lahko se uporablja več let pri večnamenskih vozičkih. Vendar imajo tudi slabost, so težji in nepraktični za ljudi, ki stanujejo v stavbah brez dvigal.

ALU ogrodje je prav tako močno, a je bistveno lažje za premikanje. ALU ogrodje je odlična rešitev tudi za tiste, ki veliko potujejo in voziček dostikrat zlagajo v prtljažnik.

Leseni okvir v kombinaciji z ALU okvirjem so inovativna ekološka ogrodja ki se pojavljajo na tržišču v zadnjih letih. Les ki se uporablja je FSC certificiran in je testiran na vse vremenske vplive.

Ročaj na ogrodju

Lahko je enojen ali dvojni. Nenapisano pravilo pravi, da imajo dvojne ročaje načeloma otroški vozički, ki se zapirajo kot dežnik, enojni ročaj pa imajo vozički, ki se zapirajo kot knjiga.

Vožnja vozička je enostavnejša, če je enojni, saj je v tem primeru mogoča vožnja z eno roko. Nekateri proizvajalci so zato tudi na vozičke, ki se zapirajo na dežnik začeli nameščati zložljiv enojni ročaj.

Dandanes so ročaji po večini nastavljivi po višini, tako da ustrezajo staršem vseh velikosti.

Kolesa

Kakšna kolesa so najboljša je odvisno od potreb staršev in od terena kje boste vozili voziček. Velika napihljiva kolesa so izredno praktična za vožnjo po neravnih terenih izven mesta, ker nudijo dobro vzmetenje, medtem ko v mestu in trgovinah niso najbolj praktična, ker so ponavadi težja od koles iz penaste gume.

Za starše  ki živijo v mestu so najbolj priporočljiva kolesa iz penaste gume, ker jih ni potrebno pretirano vzdrževati, imajo odličen oprijem in so lažja.

Pri določenih vozičkih so proizvajalci združili najboljše lastnosti obeh koles. Pri teh otroških vozičkih bo to zagotovo poudarjeno v opisu

Pri nakupu vozička pa nikakor ne smete pozabiti na varnost otroka, zato preverite:

Zavorni sistem

Zavorni sistem naj bo preprost in učinkovit. Večina vozičkov ima zavoro na zadnji osi, nekateri otroški vozički imajo tudi ročno zavoro, ki se nahaja na ročki za potisk vozička. Ta je namenjena za lažjo in predvsem varnejšo vožnjo v dolino.

Varnostni pas

Ko otroka položite v voziček je pomembno, da ga vedno pripnete z varnostnimi pasovi in tako ne tvegate morebitnih padcev, ko se malček preveč nagne. Sistem zapiranja mora biti zato enostaven in zanesljiv.

Od česa pa odvisne cene vozičkov?

To je vprašanje, ki si ga mnogi zastavijo. Obstajajo modularni vozički  ki stanejo preko 1500 eur in drugi ki stanejo 300 eur. Od kje taka razlika v ceni?

Običajen odgovor je odvisen od kakovosti izdelka. Načeloma višja cena pomeni višja kakovost? Pa je res vedno tako? Obstajajo modularni otroški vozički priznanih blagovnih znamk, ki so tudi izjemno kakovostni katerih cena se giblje med 600 in 900 eur, tu spadajo Inglesina, Cam, Brevi, Foppapedretti, Peg Perego, Chicco, Baby Jogger, Tutis, Anex in še in še.

V preteklosti pa se je že dogajalo, da so najdražje blagovne znamke imele velike težave s kakovostjo in tudi z uporabo prepovedanih kemikalij.

Poglejmo še nekatere izmed priznanih blagovnih znamk vozičkov, za katere vam lahko garantiramo zadovoljstvo, varnost in uporabnost:

Baby Jogger

Ameriško podjetje,  ki deluje že več kot 30 let je sinonim za 3-kolesne vozičke. Njihovi otroški vozički so primerni za vse terene in vse potrebe ter so odlične kakovosti!

Baby Jogger je znan tudi po tem, da je prvi patentiral sistem Quick-Fold, ki omogoča zapiranje in odpiranje vozička z eno roko.  V vseh letih poslovanja so prejeli več kot 20 mednarodnih nagrad in priznanj.

Anex

Poljsko blagovno znamko, ki je nastala leta 2012 sestavlja ekipa zagnanih oblikovalcev, ki se v zadnjem obdobju trudi z izjemnimi vozički, katerim je skupni cilj narediti starševstvo cool. Njihova mentaliteta temelji na ideji, da sta varnost in lepota zaveznika, kot tudi da praktičnost in zanesljivost ne pomeni, da je potrebno žrtvovati inovativnost in eleganco.

Cam

Cam je priznano Italijansko podjetje z več kot 50 letno zgodovino. Moto podjetja Cam je poglej na svet z očmi otrok, saj le tisti, ki to znajo, lahko najdejo vse rešitve, ki naredijo izdelke še bolj zanesljive, varne, udobne, unikatne in zanimive.

Brevi

Italijanska blagovna znamka , ki je nastala leta 1953. Brevi je ena vodilnih znamk na področju izdelkov namenjenih otrokom. Odlikuje jih funkcionalnost in kakovost brez potrebe, da za to plačate preveč.

Chicco

Italijanska blagovna znamka, ki je kot večina podjetij nastala v družinskem krogu, sprva za svoje otroke.  V nekaj letih je prerasla v eno vodilnih blagovnih znamk na svetovnem trgu, ki je sposobna v celoti zadovoljiti vse potrebe dojenčkov od 0 – 36 mesecev

Cybex

Med najmlajšimi Nemškimi podjetji je nastalo leta 2005. Ustanovitelj je želel opustiti predvidljivo in včasih monotono oblikovanje klasičnih izdelkov ter uporabiti nekonvencionalen zabaven in moderen slog.

Joolz

Nizozemska blagovna znamka, ki je nastala leta 2004. Podjetje izdeluje vozičke, ki so nastali na podlagi študija človeškega telesa, zato so izredno praktični za starše in izredno udobni za otroka.

Hauck

Nemška blagovna znamka, ki deluje od leta 1923, za katero so značilne visoka zanesljivost, moderen slog, inovacije, odlične cene in odličen poprodajni servis..

Nuna

Nizozemsko podjetje katerega cilj je praktičnost, eleganten slog in dolgotrajna uporaba izdelkov.

Inglesina

Italijansko podjetje, ki deluje od 1963 leta izdeluje izdelke s poudarkom na funkcionalnosti in  varnosti izdelkov, ne da bi pri tem zanemarili eleganco in pozornost do detajlov.

Joie

Nastalo leta 2011 v Angliji počasi osvaja starše po vsem svetu. Izdelki imajo edinstvene funkcije in so prijazni staršem.

Peg Perego

Podjetje je nastalo leta 1949 v družinskem krogu. Za svojega prvega otroka so naredili voziček, ki je bil hkrati tudi prvi modularni voziček, saj je bilo omogočeno ločevanje ogrodja od ostalega dela vozička.

Sami pravijo da so potrebe otroka in njihovih staršev tisti, ki določajo razvoj izdelkov.  Zahvaljujoč tej filozofiji je Peg Perego postalo eno vodilnih podjetij v svetovnem merilu in ena izmed najbolj prodajanih blagovnih znamk v Sloveniji.

Otroški voziček RAPID 4 Black
Otroški voziček RAPID 4 Black
Ni na zalogi
Hauck

Otroški voziček RAPID 4 Black

Otroški voziček Hauck RAPID 4 Black Maksimalna mobilnost V mestu ali v naravi, na asfaltu ali na gozdnih ali makadamskih poteh, Hauck Rapid 4 nudi vam in vašemu otroku maksimalno udobje pri sedenju.Hauck Rapid ima zelo širok in dobro oblazinjen sedež..

174,90 €

Otroški voziček RAPID 4 Black
Otroški voziček RAPID 4 Black
Ni na zalogi
Hauck

Otroški voziček RAPID 4 Black

Otroški voziček Hauck RAPID 4 Black Maksimalna mobilnost V mestu ali v naravi, na asfaltu ali na gozdnih ali makadamskih poteh, Hauck Rapid 4 nudi vam in vašemu otroku maksimalno udobje pri sedenju.Hauck Rapid ima zelo širok in dobro oblazinjen sedež..

174,90 €

Otroški voziček RAPID 4 Grey
Otroški voziček RAPID 4 Grey
Ni na zalogi
Hauck

Otroški voziček RAPID 4 Grey

Otroški voziček Hauck RAPID 4 Grey Maksimalna mobilnost V mestu ali v naravi, na asfaltu ali na gozdnih ali makadamskih poteh, Hauck Rapid 4 nudi vam in vašemu otroku maksimalno udobje pri sedenju.Hauck Rapid ima zelo širok in dobro oblazinjen sedež,..

174,90 €

Športni otroški voziček  Runner 2 Disney Mickey Mouse
Športni otroški voziček  Runner 2 Disney Mickey Mouse
Ni na zalogi
Hauck

Športni otroški voziček Runner 2 Disney Mickey Mouse

Športni otroški voziček Hauck Runner 2 Disney Mickey Mouse Športni voziček Hauck Runner 2 je sodoben in moderen trikolesnik, idealen za dinamične starše in primeren za vse vrste terena. Odlikuje ga po višini nastavljiva ročka za potisk vozička, inova..

299,90 €

Inglesina

Otroški voziček NOW Snap Grey

Otroški voziček Inglesina NOW Snap Grey Now - mestni otroški voziček Če ste eden tistih staršev, ki vidite prednosti življenja v mestu, ste radi blizu krajev kjer se kaj dogaja, potem je Inglesina NOW idealen mestni otroški voziček za vaše potrebe. I..

239,00 €

Otroški voziček NOW Sprint Green Ni na zalogi
Inglesina

Otroški voziček NOW Sprint Green

Otroški voziček Inglesina NOW Sprint Green Now - mestni otroški voziček Če ste eden tistih staršev, ki vidite prednosti življenja v mestu, ste radi blizu krajev kjer se kaj dogaja, potem je Inglesina NOW idealen mestni otroški voziček za vaše potrebe..

239,00 €

Otroški voziček NOW Spash Blue Ni na zalogi
Inglesina

Otroški voziček NOW Spash Blue

Otroški voziček Inglesina NOW Spash Blue Now - mestni otroški voziček Če ste eden tistih staršev, ki vidite prednosti življenja v mestu, ste radi blizu krajev kjer se kaj dogaja, potem je Inglesina NOW idealen mestni otroški voziček za vaše potrebe. ..

239,00 €

Otroški voziček NOW Shot Beige Ni na zalogi
Inglesina

Otroški voziček NOW Shot Beige

Otroški voziček Inglesina NOW Shot Beige Now - mestni otroški voziček Če ste eden tistih staršev, ki vidite prednosti življenja v mestu, ste radi blizu krajev kjer se kaj dogaja, potem je Inglesina NOW idealen mestni otroški voziček za vaše potrebe. ..

239,00 €

Otroški voziček Thule SHINE Alaska Blue on Black
Otroški voziček Thule SHINE Alaska Blue on Black
Ni na zalogi
Thule

Otroški voziček Thule SHINE Alaska Blue on Black

Otroški voziček Thule SHINE Alaska Blue on Black Kompakten mestni voziček, ki zagotavlja popolno udobje za otroke in starše Doživite mestno življenje s otroškim vozičkom Thule Shine, ki zagotavlja vam in vašemu dojenčku popolno udobje med preživljanj..

599,90 €

Otroški voziček Thule SHINE Misty Rose on Black
Otroški voziček Thule SHINE Misty Rose on Black
Ni na zalogi
Thule

Otroški voziček Thule SHINE Misty Rose on Black

Otroški voziček Thule SHINE Misty Rose on Black Kompakten mestni voziček, ki zagotavlja popolno udobje za otroke in starše Doživite mestno življenje s otroškim vozičkom Thule Shine, ki zagotavlja vam in vašemu dojenčku popolno udobje med preživljanje..

599,90 €

Otroški voziček Thule SHINE Black on Black
Otroški voziček Thule SHINE Black on Black
Ni na zalogi
Thule

Otroški voziček Thule SHINE Black on Black

Otroški voziček Thule SHINE Black on Black Kompakten mestni voziček, ki zagotavlja popolno udobje za otroke in starše Doživite mestno življenje s otroškim vozičkom Thule Shine, ki zagotavlja vam in vašemu dojenčku popolno udobje med preživljanjem pro..

599,90 €

Otroški voziček Thule SHINE Mallard Green on Aluminum
Otroški voziček Thule SHINE Mallard Green on Aluminum
Ni na zalogi
Thule

Otroški voziček Thule SHINE Mallard Green on Aluminum

Otroški voziček Thule SHINE Mallard Green on Aluminum Kompakten mestni voziček, ki zagotavlja popolno udobje za otroke in starše Doživite mestno življenje s otroškim vozičkom Thule Shine, ki zagotavlja vam in vašemu dojenčku popolno udobje med preživ..

599,90 €

Otroški voziček Thule SHINE Grey on Aluminum
Otroški voziček Thule SHINE Grey on Aluminum
Ni na zalogi
Thule

Otroški voziček Thule SHINE Grey on Aluminum

Otroški voziček Thule SHINE Grey on Aluminum Kompakten mestni voziček, ki zagotavlja popolno udobje za otroke in starše Doživite mestno življenje s otroškim vozičkom Thule Shine, ki zagotavlja vam in vašemu dojenčku popolno udobje med preživljanjem p..

599,90 €

Veloce Sand - športni otroški voziček
Veloce Sand - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Veloce Sand - športni otroški voziček

Športni otroški voziček je primeren za prevoz od rojstva dalje. Po želji pa mu lahko dodate avtosedež po izbiri, košaro, previjalno torbo ali drugo dodatno opremo.  Veloce Sand – športni otroški voziček Pri izdelavi otroškega kompleta Peg Perego ..

536,76 €

Veloce Licorice - športni otroški voziček
Veloce Licorice - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Veloce Licorice - športni otroški voziček

Športni otroški voziček je primeren za prevoz od rojstva dalje. Po želji pa mu lahko dodate avtosedež po izbiri, košaro, previjalno torbo ali drugo dodatno opremo.  Veloce Licorice – športni otroški voziček Pri izdelavi otroškega kompleta Peg Per..

536,76 €

Veloce Blue Shine - športni otroški voziček
Veloce Blue Shine - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Veloce Blue Shine - športni otroški voziček

Športni otroški voziček je primeren za prevoz od rojstva dalje. Po želji pa mu lahko dodate avtosedež po izbiri, košaro, previjalno torbo ali drugo dodatno opremo.  Veloce Blue Shine – športni otroški voziček Pri izdelavi otroškega kompleta Peg P..

536,76 €

Book Blue Shine - športni otroški voziček
Book Blue Shine - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Book Blue Shine - športni otroški voziček

Potrebujete kvaliteten športni voziček in kasneje načrtujete še kakšnega otroka? Potem je voziček Book odlična izbira, saj lahko kasneje dodate še avtosedež in košaro in imate celoten set. Book Blue Shine Vsi vozički Book iz kolekcije 2021 imajo mehk..

483,64 €

Vivace 500 - športni otroški voziček
Vivace 500 - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace 500 - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

578,76 €

Vivace Licorice - športni otroški voziček
Vivace Licorice - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace Licorice - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

536,76 €

Vivace Blue Shine - športni otroški voziček
Vivace Blue Shine - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace Blue Shine - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

536,76 €

Vivace Red Shine - športni otroški voziček
Vivace Red Shine - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace Red Shine - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

536,76 €

Vivace Mon Amour - športni otroški voziček
Vivace Mon Amour - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace Mon Amour - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

536,76 €

Vivace City Grey - športni otroški voziček
Vivace City Grey - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

Vivace City Grey - športni otroški voziček

Iščete popoln voziček za potepanje po mestu. Spoznajte otroški voziček Peg Perego Vivace. Drzen voziček, ki je istočasno okreten, lahek in ultra kompakten. Pravzaprav ima vse kar starši ki večino časa preživijo v urbanih okoljih potrebujejo. Za izdel..

536,76 €

SELFIE 500 - športni otroški voziček
SELFIE 500 - športni otroški voziček
Ni na zalogi
Peg Perego

SELFIE 500 - športni otroški voziček

Ste v iskanju popolnega selfija? MI vam lahko pomagamo pri tem! Športni voziček Peg Perego Selfie bo postal vaš nepogrešljiv sopotnik na vaših urbanih potepanjih Otroški voziček Peg Perego SELFIE 500   Selfie je lahek in kompakten voziček primeren ..

343,14 €

Prikazujem 1 do 24 od 459 (20 strani)