Kategorije

Otroški vozički vodilnih blagovnih znamk

Pride trenutek ko se soočite s temo »izbira otroškega vozička«. Takrat se vsi bodoči novi starši znajdejo v morju znamk, modelov, oblik  itd… Nekateri bodoči starši vedo od vsega začetka kaj hočejo, drugi se pri takih odločitvah počutijo nemočni, tretji so pod stresom, četrti se lotijo izbire otroškega vozička kot pisanja diplomske naloge. Bistvo in glavno pravilo pri nakupu vozička je natančno razumeti kakšne so potrebe družine, tako da bo izbran voziček pokril vse potrebe ne, da bi pri tem tvegali, da bi ga sčasoma morali zamenjati ali pa nenehno dodajati dodatke k samemu vozičku. Pripravili smo vodnik za nakup otroškega vozička in priporočila na kaj morate še posebej paziti pri nakupu.

Prilagodite voziček vašim potrebam!

Voziček, ki ga kupujete mora biti primeren za starše kot tudi za otroka, zato je najboljše da se odločite takega, ki je enostaven za uporabo in udoben za otroka.

Upoštevajte da boste voziček uporabljali približno do 3 leta starosti otroka. Hkrati pa vam svetujemo da se izogibate hitrim nakupom vozička in posledično ne kupite zelo drag voziček, ki na koncu ne more skozi manjše odprtine (vrata, dvigala). S takim hitrim nakupom na koncu dobimo neuporaben, nefunkcionalen in drag voziček, ki je sicer estetsko lep, a je  bil kupljen le na osnovi trenutnih trendov ali mode.

Ko kupujete voziček bodite pozorni tudi na vaš življenjski slog. Odgovorite si na vprašanja kot so:

 • Ali radi preživite veliko časa zunaj?
 • Ali živite v majhnem stanovanju z malo prostora?
 • Ali radi potujete?
 • Uporabljate mogoče javni prevoz?
 • Ste športno aktivni?
 • Ali se voziček lahko zloži in se tako prilega prtljažniku vašega avtomobila?

Ko si odgovorite na zgornja vprašanja boste korak bližje vašemu idealnemu odgovoru

Za lažje razumevanje preverimo nekaj pojmov pri otroških vozičkih:

DUO otroški vozički 2v1

Duo otroški voziček je kombiniran voziček, ki je sestavljen iz osnovnega ogrodja – okvira, na katerega starši lahko namestijo košaro ali pa športni del vozička. Voziček je primeren od rojstva do cca 3 let.

TRIO otroški vozički 3v1

Trio otroški voziček je obsežnejši kot duo, saj poleg osnovnega ogrodja, košare in športnega dela vozička vsebuje tudi avtosedež, ki se ga lahko uporabljate nekje do približno 1 leta otrokovega starosti in se ga lahko pritrdi direktno na ogrodje vozička. Taki otroški vozički so izredno praktični in cenovno ugodni v primerjavi z ločenim nakupom posameznih kosov opreme. Večnamenski vozički so tudi primerni do cca 3 leta starosti otroka. Standardna obremenitev vozičkov je 15kg, vendar ima vse več vozičkov nosilnost do 22 kg na sedež, kot npr Baby Jogger

Košara in avtosedež

Košara je dodatek, lahko bi ji rekli tudi mini posteljica,  ki se uporablja do približno 6 meseca starosti otroka. Košara se namesti na konstrukcijo vozička. Košara je uporabna tudi doma, saj se lahko uporablja kot prenosna zibelka, kjer otrok lahko spi.

Avtosedež se prav tako lahko namesti na ogrodje, odobren pa je tudi za prevoz otroka v avtu.

Oba izdelka se lahko zaradi udobnega ročaja nosita tudi ročno.

Lahek voziček – mnogi mu rečejo kar marela

Za razliko od DUO in TRIO kompletov otroškega vozička je voziček marela tak, ki ne omogoča uporabe košare ali avtosedeža. Običajno je zelo priročen in lahek, zlahka se zloži in zavzame malo prostora.  Največkrat je primeren za otroke od cca 6 meseca dalje, torej za otroke, ki že lahko sami sedijo.  Med lahkimi vozički najdete mestne vozičke npr Inglesina Sketch, Quid ali Cam Compas za potepanje po mestu. V kolikor pa živite izven mesta imamo za vas tudi terenske vozičke kot Inglesina Maior.

Otroški vozički za dvojčke

Za starše, ki pričakujejo dvojčke ali potrebujejo voziček za otroke z majhno starostno razliko. V takih primerih je mogoče na konstrukcijo vozička namestiti 2 športna sedeža v vrsti ali drug ob drugem. Vozički za dvojčke omogočajo tudi namestitev košare in avtosedeža, tako da lahko dobite celoten modularni set od rojstva dalje. Npr. Peg Perego Book fot Two oz. Inglesina Twin sketch.

Tu imate na voljo dva različna sistema – sedež ob sedežu ali sedež za sedežem. Prvi otroški voziček za dvojčke je širši in imata otroka enake pogoje, drugi je ožji in daljši, a je nadzor nad otroci težji.

Na kaj morate še paziti pri izbiri otroškega vozička?

Vrste ogrodja

V prodaji so ogrodja iz jekla, aluminija in lesa.

Jekleno ogrodje je odporno, lahko se uporablja več let pri večnamenskih vozičkih. Vendar imajo tudi slabost, so težji in nepraktični za ljudi, ki stanujejo v stavbah brez dvigal.

ALU ogrodje je prav tako močno, a je bistveno lažje za premikanje. ALU ogrodje je odlična rešitev tudi za tiste, ki veliko potujejo in voziček dostikrat zlagajo v prtljažnik.

Leseni okvir v kombinaciji z ALU okvirjem so inovativna ekološka ogrodja ki se pojavljajo na tržišču v zadnjih letih. Les ki se uporablja je FSC certificiran in je testiran na vse vremenske vplive.

Ročaj na ogrodju

Lahko je enojen ali dvojni. Nenapisano pravilo pravi, da imajo dvojne ročaje načeloma otroški vozički, ki se zapirajo kot dežnik, enojni ročaj pa imajo vozički, ki se zapirajo kot knjiga.

Vožnja vozička je enostavnejša, če je enojni, saj je v tem primeru mogoča vožnja z eno roko. Nekateri proizvajalci so zato tudi na vozičke, ki se zapirajo na dežnik začeli nameščati zložljiv enojni ročaj.

Dandanes so ročaji po večini nastavljivi po višini, tako da ustrezajo staršem vseh velikosti.

Kolesa

Kakšna kolesa so najboljša je odvisno od potreb staršev in od terena kje boste vozili voziček. Velika napihljiva kolesa so izredno praktična za vožnjo po neravnih terenih izven mesta, ker nudijo dobro vzmetenje, medtem ko v mestu in trgovinah niso najbolj praktična, ker so ponavadi težja od koles iz penaste gume.

Za starše  ki živijo v mestu so najbolj priporočljiva kolesa iz penaste gume, ker jih ni potrebno pretirano vzdrževati, imajo odličen oprijem in so lažja.

Pri določenih vozičkih so proizvajalci združili najboljše lastnosti obeh koles. Pri teh otroških vozičkih bo to zagotovo poudarjeno v opisu

Pri nakupu vozička pa nikakor ne smete pozabiti na varnost otroka, zato preverite:

Zavorni sistem

Zavorni sistem naj bo preprost in učinkovit. Večina vozičkov ima zavoro na zadnji osi, nekateri otroški vozički imajo tudi ročno zavoro, ki se nahaja na ročki za potisk vozička. Ta je namenjena za lažjo in predvsem varnejšo vožnjo v dolino.

Varnostni pas

Ko otroka položite v voziček je pomembno, da ga vedno pripnete z varnostnimi pasovi in tako ne tvegate morebitnih padcev, ko se malček preveč nagne. Sistem zapiranja mora biti zato enostaven in zanesljiv.

Od česa pa odvisne cene vozičkov?

To je vprašanje, ki si ga mnogi zastavijo. Obstajajo modularni vozički  ki stanejo preko 1500 eur in drugi ki stanejo 300 eur. Od kje taka razlika v ceni?

Običajen odgovor je odvisen od kakovosti izdelka. Načeloma višja cena pomeni višja kakovost? Pa je res vedno tako? Obstajajo modularni otroški vozički priznanih blagovnih znamk, ki so tudi izjemno kakovostni katerih cena se giblje med 600 in 900 eur, tu spadajo Inglesina, Cam, Brevi, Foppapedretti, Peg Perego, Chicco, Baby Jogger, Tutis, Anex in še in še.

V preteklosti pa se je že dogajalo, da so najdražje blagovne znamke imele velike težave s kakovostjo in tudi z uporabo prepovedanih kemikalij.

Poglejmo še nekatere izmed priznanih blagovnih znamk vozičkov, za katere vam lahko garantiramo zadovoljstvo, varnost in uporabnost:

Baby Jogger

Ameriško podjetje,  ki deluje že več kot 30 let je sinonim za 3-kolesne vozičke. Njihovi otroški vozički so primerni za vse terene in vse potrebe ter so odlične kakovosti!

Baby Jogger je znan tudi po tem, da je prvi patentiral sistem Quick-Fold, ki omogoča zapiranje in odpiranje vozička z eno roko.  V vseh letih poslovanja so prejeli več kot 20 mednarodnih nagrad in priznanj.

Anex

Poljsko blagovno znamko, ki je nastala leta 2012 sestavlja ekipa zagnanih oblikovalcev, ki se v zadnjem obdobju trudi z izjemnimi vozički, katerim je skupni cilj narediti starševstvo cool. Njihova mentaliteta temelji na ideji, da sta varnost in lepota zaveznika, kot tudi da praktičnost in zanesljivost ne pomeni, da je potrebno žrtvovati inovativnost in eleganco.

Cam

Cam je priznano Italijansko podjetje z več kot 50 letno zgodovino. Moto podjetja Cam je poglej na svet z očmi otrok, saj le tisti, ki to znajo, lahko najdejo vse rešitve, ki naredijo izdelke še bolj zanesljive, varne, udobne, unikatne in zanimive.

Brevi

Italijanska blagovna znamka , ki je nastala leta 1953. Brevi je ena vodilnih znamk na področju izdelkov namenjenih otrokom. Odlikuje jih funkcionalnost in kakovost brez potrebe, da za to plačate preveč.

Chicco

Italijanska blagovna znamka, ki je kot večina podjetij nastala v družinskem krogu, sprva za svoje otroke.  V nekaj letih je prerasla v eno vodilnih blagovnih znamk na svetovnem trgu, ki je sposobna v celoti zadovoljiti vse potrebe dojenčkov od 0 – 36 mesecev

Cybex

Med najmlajšimi Nemškimi podjetji je nastalo leta 2005. Ustanovitelj je želel opustiti predvidljivo in včasih monotono oblikovanje klasičnih izdelkov ter uporabiti nekonvencionalen zabaven in moderen slog.

Joolz

Nizozemska blagovna znamka, ki je nastala leta 2004. Podjetje izdeluje vozičke, ki so nastali na podlagi študija človeškega telesa, zato so izredno praktični za starše in izredno udobni za otroka.

Hauck

Nemška blagovna znamka, ki deluje od leta 1923, za katero so značilne visoka zanesljivost, moderen slog, inovacije, odlične cene in odličen poprodajni servis..

Nuna

Nizozemsko podjetje katerega cilj je praktičnost, eleganten slog in dolgotrajna uporaba izdelkov.

Inglesina

Italijansko podjetje, ki deluje od 1963 leta izdeluje izdelke s poudarkom na funkcionalnosti in  varnosti izdelkov, ne da bi pri tem zanemarili eleganco in pozornost do detajlov.

Joie

Nastalo leta 2011 v Angliji počasi osvaja starše po vsem svetu. Izdelki imajo edinstvene funkcije in so prijazni staršem.

Peg Perego

Podjetje je nastalo leta 1949 v družinskem krogu. Za svojega prvega otroka so naredili voziček, ki je bil hkrati tudi prvi modularni voziček, saj je bilo omogočeno ločevanje ogrodja od ostalega dela vozička.

Sami pravijo da so potrebe otroka in njihovih staršev tisti, ki določajo razvoj izdelkov.  Zahvaljujoč tej filozofiji je Peg Perego postalo eno vodilnih podjetij v svetovnem merilu in ena izmed najbolj prodajanih blagovnih znamk v Sloveniji.

Joie

VERSATRAX V2 Laurel - otroški voziček

Joie VERSATRAX V2 Laurel - otroški voziček Otroški voziček je Joie Versatrax je prejemnik priznane nagrade Red Dot, saj združuje  prijazne dizajn in uporabnost. Joie® Versatrax voziček vas bo v trenutku presenetil z izjemno dobro vodljivostjo vozička..

399,90 €

LITETRAX 4 FLEX Signature Granit Bleu - otroški voziček
LITETRAX 4 FLEX Signature Granit Bleu - otroški voziček
Ni na zalogi
Joie

LITETRAX 4 FLEX Signature Granit Bleu - otroški voziček

Joie LITETRAX 4 FLEX Signature Granit Bleu - otroški voziček Joie Litetrax 4 FLEX je voziček, ki predstavlja kompromis med marelo in večjim otroških vozičkom. Voziček je primeren za uporabo od rojstva dalje, hkrati pa združuje funkcionalnost klasični..

239,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Stylish Black Special Edition
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Stylish Black Special Edition
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Stylish Black Special Edition

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 Stylish Black Special Edition Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem..

969,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Saphire
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Saphire
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Saphire

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 Saphire Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem, mehanizmom, ki ga je..

939,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Sabbia
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Sabbia
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Sabbia

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 Sabbia Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem, mehanizmom, ki ga je ..

939,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Magnetic Grey
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Magnetic Grey
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Magnetic Grey

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 Magnetic Grey Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem, mehanizmom, ki..

939,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Rock Graphite
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Rock Graphite
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 Rock Graphite

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 Rock Graphite Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem, mehanizmom, ki..

939,00 €

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 City Grey
Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 City Grey
Ni na zalogi
Venicci

Otroški Voziček Trio Tinum 2.0 City Grey

Otroški Voziček Venicci Trio Tinum 2.0 City Grey Kolekcija Tinum 2.0 združuje optimalno varnost z vrhunskim slogom. Vsaka podrobnost tega prefinjenega potovalnega sistema je bila narejena po meri sodobne družine, z lahkim okvirjem, mehanizmom, ki ga ..

939,00 €

Voziček trio GUSTO 2.0 Biscotti
Voziček trio GUSTO 2.0 Biscotti
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio GUSTO 2.0 Biscotti

Voziček Venicci trio GUSTO 2.0 Biscotti Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom in sodobnim konceptom zdravega in aktivnega življenja v harmoniji s klasi..

949,00 €

Voziček trio GUSTO 2.0 Grafite
Voziček trio GUSTO 2.0 Grafite
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio GUSTO 2.0 Grafite

Voziček Venicci trio GUSTO 2.0 Grafite Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom in sodobnim konceptom zdravega in aktivnega življenja v harmoniji s klasič..

949,00 €

Voziček trio GUSTO 2.0 Noir
Voziček trio GUSTO 2.0 Noir
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio GUSTO 2.0 Noir

Voziček Venicci trio GUSTO 2.0 Noir Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom in sodobnim konceptom zdravega in aktivnega življenja v harmoniji s klasično ..

949,00 €

Voziček trio GUSTO 2.0 Azzurro
Voziček trio GUSTO 2.0 Azzurro
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio GUSTO 2.0 Azzurro

Voziček Venicci trio GUSTO 2.0 Azzurro Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom in sodobnim konceptom zdravega in aktivnega življenja v harmoniji s klasič..

949,00 €

Voziček trio PURE 2.0 Vanilla
Voziček trio PURE 2.0 Vanilla
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio PURE 2.0 Vanilla

Voziček Venicci trio PURE 2.0 Vanilla Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci Pure je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom. Predstavlja se kot voziček z belim podvozjem in posebnimi prestige tk..

949,00 €

Voziček trio PURE 2.0 Cloud
Voziček trio PURE 2.0 Cloud
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio PURE 2.0 Cloud

Voziček Venicci trio PURE 2.0 Cloud Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci Pure je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom. Predstavlja se kot voziček z belim podvozjem in posebnimi prestige tkan..

949,00 €

Voziček trio SHADOW 2.0 Toscana Sand Pram
Voziček trio SHADOW 2.0 Toscana Sand Pram
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio SHADOW 2.0 Toscana Sand Pram

Voziček Venicci trio SHADOW 2.0 Toscana Sand Pram Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom  Uporabljeni materiali UPF 50+ so okolju prijazni. Venicci je n..

949,00 €

Voziček trio SHADOW 2.0 Charcoal Pram
Voziček trio SHADOW 2.0 Charcoal Pram
Ni na zalogi
Venicci

Voziček trio SHADOW 2.0 Charcoal Pram

Voziček Venicci trio SHADOW 2.0 Charcoal Pram Kakovost, funkcionalnost, eleganca – to je voziček Venicci.Trio Venicci je enostavno edinstven voziček, pozornost je namenjena  detajlom  Uporabljeni materiali UPF 50+ so okolju prijazni. Venicci je nared..

949,00 €

Joie

LITETRAX 4 DLX Laurel - otroški voziček

Joie LITETRAX 4 DLX Laurel  - otroški voziček Joie Litetrax 4 DLX je inovativen voziček, ki predstavlja kompromis med marelo in večjim otroških vozičkom. Voziček je primeren za uporabo od rojstva dalje, hkrati pa združuje funkcionalnost klasičnih voz..

229,90 €

LITETRAX 4 DLX Deep Sea - otroški voziček
LITETRAX 4 DLX Deep Sea - otroški voziček
Ni na zalogi
Joie

LITETRAX 4 DLX Deep Sea - otroški voziček

Joie LITETRAX 4 DLX Deep Sea - otroški voziček Joie Litetrax 4 DLX je inovativen voziček, ki predstavlja kompromis med marelo in večjim otroških vozičkom. Voziček je primeren za uporabo od rojstva dalje, hkrati pa združuje funkcionalnost klasičnih vo..

229,90 €

WIZARD Military Ranger - športni voziček
WIZARD Military Ranger - športni voziček
10% Ni na zalogi
Pali

WIZARD Military Ranger - športni voziček

Pali WIZARD Military Ranger - športni voziček   Otroški športni voziček s sodobnim dizajnom nudi otroku maksimalno udobje. Odlikuje ga čvrsta in hkrati lahka struktur. Primeren za vsak teren. Idealen tudi za vožnjo ponoči, saj ima odsevni profil viso..

249,00 € 277,00 €

WIZARD Black Chromo - športni voziček
WIZARD Black Chromo - športni voziček
10% Ni na zalogi
Pali

WIZARD Black Chromo - športni voziček

Pali WIZARD Black Chromo - športni voziček   Otroški športni voziček s sodobnim dizajnom nudi otroku maksimalno udobje. Odlikuje ga čvrsta in hkrati lahka struktur. Primeren za vsak teren. Idealen tudi za vožnjo ponoči, saj ima odsevni profil visoke ..

249,00 € 277,00 €

WIZARD Black Jack - športni voziček
WIZARD Black Jack - športni voziček
10% Ni na zalogi
Pali

WIZARD Black Jack - športni voziček

Pali WIZARD Black Jack - športni voziček   Otroški športni voziček s sodobnim dizajnom nudi otroku maksimalno udobje. Odlikuje ga čvrsta in hkrati lahka struktur. Primeren za vsak teren. Idealen tudi za vožnjo ponoči, saj ima odsevni profil visoke vi..

249,00 € 277,00 €

WIZARD Trendy Stone - športni voziček
WIZARD Trendy Stone - športni voziček
10% Ni na zalogi
Pali

WIZARD Trendy Stone - športni voziček

Pali WIZARD Trendy Stone - športni voziček   Otroški športni voziček s sodobnim dizajnom nudi otroku maksimalno udobje. Odlikuje ga čvrsta in hkrati lahka struktur. Primeren za vsak teren. Idealen tudi za vožnjo ponoči, saj ima odsevni profil visoke ..

249,00 € 277,00 €

WIZARD Blue Navy - športni voziček
WIZARD Blue Navy - športni voziček
10% Ni na zalogi
Pali

WIZARD Blue Navy - športni voziček

Pali WIZARD Blue Navy - športni voziček   Otroški športni voziček s sodobnim dizajnom nudi otroku maksimalno udobje. Odlikuje ga čvrsta in hkrati lahka struktur. Primeren za vsak teren. Idealen tudi za vožnjo ponoči, saj ima odsevni profil visoke vid..

249,00 € 277,00 €

PRATIC Unlimited - trio modularni otroški voziček
PRATIC Unlimited - trio modularni otroški voziček
13% Ni na zalogi
Pali

PRATIC Unlimited - trio modularni otroški voziček

Pali PRATIC Unlimited - trio modularni otroški voziček Predstavljamo vam Pali Pratic, vrhunski voziček z dobro ceno. Pratic je praktičen, enostaven za uporabo modularni voziček v modnem slogu, brez da bi se odrekli praktičnosti. Na izbiro imate 2 bar..

599,00 € 689,00 €

Prikazujem 1 do 24 od 533 (23 strani)