Kategorije

Novice / Blogi

Izbirate modularni otroški voziček? Podobno nakupu avtomobila!
28 December, 2019

Izbirate modularni otroški voziček?  Podobno nakupu avtomobila! Izbira otroškega vozička za našega novega člana je verjetno eden izmed najtežjih nakupov za bodoče novopečene starše,

Vsekakor gre za izdelek ki ga doslej niste iskali in ne uporabljali v kolikor postajate starši prvič. Tudi prodajni trg  nam pri izbiri ne pomaga prav dosti pri izbiri, saj se skoraj vsakodnevno srečujemo z novimi in vedno bolj različnimi modeli vozičkov.

Ko odkrijemo da pričakujemo otroka imamo občutek da se nam odpre nov svet, kjerkoli se nahajamo kar naenkrat opazimo okoli nas kot še nikoli prej same vozičke. IN…. Ja in začnemo se spraševati kateri je tisti »pravi«? Kako ga izbrati ? ….IN kar naenkrat opazimo okoli nas ocean različnih vozičkov, ja toliko različnih vozičkov imamo. 

Začnimo s predpostavko da nakup modularnega otroškega vozička mora biti premišljena, kajti tale voziček naj bi nas spremljal čisto vsak dan in to skoraj cca 3 leta. Zato moramo dobro premisliti o svojih potrebah in potrebi po čimbolj ugodnem bivanju otroka v vozičku v tem obdobju.

Veliko novih staršev gleda na voziček kot modno ikono, mora biti prijetnega videza, eleganten in ja prav ste prebrali da ga pokažemo tudi okolici. Premalo pa preverijo samo funkcionalnost in udobnost vozička. Zato se lahko kaj hitro zgodi, da starši hitro pričnejo gledati za novim bolj funkcionalnim vozičkom.

Na kaj moramo biti pozorni ko kupujemo otroški voziček?

  • Kje živimo? V mestu, ob morju, v hribih,…
  • Koliko uporabljamo avtomobil?
  • Kakšen je prtljažnik našega avtomobila?
  • Živimo v hiši? V bloku? V katerem nadstropju, imamo dvigalo ali stopnice?
  • Potrebujemo košaro, ki jo bomo uporabljati tudi doma v kateri bo mogoče tudi otrok kaj spal? 

To je le en del morebitnih vprašanj ki si jih je pametno zastaviti pred nakupom. Ko si boste odgovorili na tale vprašanja ali še kakšno drugo začnite z iskanjem primernega vozička.

Zagotavljamo Vam da obstaja na trgu pravi izdelek tudi za Vas in ni rečeno da je ta izdelek enak tistemu ki so ga kupili Vaši sorodniki ali Vaši znanci ali pa tisti ki je najbolj reklamiran ali objavljen na družbenih omrežjih. Zakaj vam to govorimo? Ker vsak od nas ima drugačne potrebe. 

Poglejmo nekatere lastnosti ki nam lahko pomagajo pri izbiri.

Kolesa vozička


Velika ali majhna? V kolikor živimo v mestu si želimo čimbolj kompakten in udoben voziček da gremo lahko kjerkoli si želim, če tudi z javnim prevozom.

Modularni voziček z velikimi kolesi je primeren za življenje v predmestju, v gorah, na morju, skratka kraj kjer ni vedno mogoče da se zadržujete na cestah ki niso nujno asfaltirane ali tlakovane.

Ob tem bodite previdni in preverite ali vam otroški voziček gre v prtljažnik avtomobila, kajti vozički z velikimi kolesi imajo ponavadi večje ogrodje. Prav tako v kolikor imate manjše dvigalo ali vam voziček gre v dvigalo oziroma skozi vrata dvigala. 

V kolikor ste prebrali članek  lahko razumete da je nakup pravilnega vozička že cela mojstrovina, mnogi ga primerjajo z nakupom avtomobila. Zakaj? Ker bo v naslednjih 3 letih prevozno stredstvo za vašega otroka in kot tak mora rešiti vse vaše skrbi.

Ne pozabimo da je otrok prvi in glavni junak, ki na žalost še ne more povedati svojega mnenja, zato ste vi tisti ki bodo morali izbrati najboljše za njegove prve dni življenja.